Hvalpe

4 hvalpe i snor snuser til hinanden i venteværelset.

Vi holder jævnligt hvalpeaften. Her er det tilbage i september 2017, hvor Alanzo, Kanya, Karla og Yoda møder hinanden i venteværelset på Dyreklinikken Klingeberg

Det er dejligt at have hund og hvalpe er især dejlige. Der er dog mange ting, som man bør overveje, før man køber en hvalp

Køb af hvalp

 • Hvilken race passer til mine behov? Dyrenes Beskyttelse´s brochure “Før du køber hund” er god at læse.
 • Hvor kommer hvalpen fra? Det er bedst at se hvor, hvalpen er vokset op og møde dens mor, så man undgår en ulovlig importeret hvalp, der måske er dårligt socialiseret og syg.
 • Har man 1½ time om dagen til at beskæftige sig med hvalpen?
 • Hvad koster den i foder, dyrlægeregninger og herunder forsikring?
 • Alle hunde født efter 1. juli 2010 skal være mærket med enten en chip eller en tatovering, når de er 8 uger gamle og være registreret i Dansk Hunderegister. Dvs. alle hvalpe skal være chippet/tatoveret, når de forlader deres opdrætter – dette gælder såvel blandingshunde som racehunde.
 • Hvad med hvalpetræning? Uanset hvor mange hunde, man har haft i sit liv, bør alle hvalpe gå til hvalpetræning for herved at blive socialiseret og præget. Her på klinikken inviterer vi også jævnligt hvalpe og deres ejere til hvalpeaften.
 • Hvis der opstår adfærdsproblemer, er det bedre at forsøge at løse disse så hurtigt som muligt, så det ikke ender med, at man opgiver dyret. Ved behov for målrettet adfærdstrænning og/eller adfærdsbehandling kan man fx kontakte adfærdsbehandler Lillen Larsen.

  Adaptil er et beroligende feromon, der findes som spray, difuser og halsbånd.

  Dyreklinikken Klingeberg har et bredt udvalgt af det beroligende feromon Adaptil til hund i form af spray, halsbånd og diffuser.

 • Dansk Kennel Klub har lavet en række videoer, der findes på Youtube under navnet “Skyd ikke hunden!”. Disse videoer kan være med til bedre at forstå hundens sprog og afhjælpe adfærdsproblemer, hvis hunden fx er bange for lyde, andre hunde eller mennesker.
 • Der er mange ting, som hvalpen skal lære at håndtere: fx at være alene hjemme, køre bil, blive præget og socialiseret.
 • Zylkene er et naturligt peptid
  Zylkene findes som kapsler i tre forskellige styrker: 75 mg, 225 mg og 450 mg.

  Zylkene er beroligende naturmedicin, der kan bruges til både hund og kat i forbindelse med nytårsangst.

  og Adaptil er et naturligt feromon, der begge kan anvendes til at gøre både hvalpe og voksne hunde trygge fx i forbindelse med nyt hjem, køresyge, være alene hjemme, kennelophold og nytårsaften.